Informatie omtrent een safaritent kopen via Stijlvol Kamperen Glamping Totaal - >>bij Glamping Totaal Leverancier

menu
logo
Glamping Totaal
+31 (0) 541 51 42 05
menu
logo
Ga naar de inhoud

Onderhoud safaritenten

>>bij Glamping Totaal Leverancier
Published by in Onderhoud · 12 december 2018
Tags: safaritentonderhoudreinigen

Onderhoud safaritenten

Wij krijgen vaak vragen omtrent het onderhoud van een safaritent. Normaal gesproken is het onderhoud van een moderne safaritent minimaal. De doeksoort is zodanig behandeld dat dit geen vuil meer aanpakt. En indien er toch wat vuil onstaat is dit eenvoudig met wat warmwater af te nemen. De huidige doeksoorten zijn meestal schimmelvrij, kleurecht en brandvertragend gemaakt. Tevens is er vaak sprake van een natuurlijk ventilatie waardoor de kans op schimmelvorming uiterst gering is. De safaritenten met de moderne huidige doeken kunnen normaal gesproken ook in de winter buiten blijven staan.

Onderhoud oudere safaritenten:
Op de wat oudere safaritenten met de zogenaamde standaard katoen zie je dat de grove structuur van deze stof zeer gevoelig is voor schimmelvorming en verkleuring. De laag impregneer is veelal niet meer aanwezig en er is sprake van slechte ventilatie vandaar dat het vocht zich gaat "nestelen" in de stof en binnen in de tent ontstaat schimmel. Schimmel is lastig te verwijderen maar een poging met lauw water en zeep met een borstel zal wel wat reinigen maar geeft niet de gewenste oplossing. Er zijn middelen in de handel om het wel redelijk te verwijderen maar dit is wel een aanslag op het doek. Diverse keren schoon spoelen en opnieuw impregneren zal het resultaat verbeteren maar helemaal weg gaan zal het niet. De zwarte puntjes blijven vaag zichtbaar.

Andere oplossing:
Wellicht een dure maar die delen verwijderen en nieuwe laten plaatsen en andere oplossing kan zijn om deze wanden te camoufleren met houten panelen of kasten o.i.d. Het wordt er niet fraaier van en we zien dan ook dat het jar erna de tent-(en) vervangen worden.

Dus conclusie maak een juiste afweging of dit het geld waard is om toe te passen vaak is gelijk aanschaf van nieuwe tenten een betere oplossing want huurders verwachten wel kwaliteit en een slechte resensie daar zit niemand op te wachten.

Indien er naar aanleiding van dit artikel vragen zijn schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.
Terug naar de inhoud